Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u667683978/domains/hnuts.bg/public_html/wp-content/plugins/seo-wizard/modules/seo-module.php on line 1074
Грижи за градината – Лешникова градина

За да получаваме вкусни и полезни ядки разбира се трябва да се грижим за лешниковата градина професионално и с отговорност. Това изисква ежегодни грижи и много труд.

грижи за градината

– Резитба.

Всяка година лешниците се чистят от младите издънки, които са пораснали през годината и се оформят короните и етажите на растенията.

– Торене.

IMG_0983
 В нашата градина използваме биотор от червен калифорнийски червей. За целта сме си изградили няколко гнезда за червеи, където се произвежда необходимата тор. Тази тор е екологично чиста и изключително полезна и хранителна.

– Окопаване.

img_1415 img_1417 img_1418

През годината се правят няколко обработки на почвата с помощта на дискова брана.

– Поливане.

IMG_0271 IMG_0273 IMG_0277 IMG_0278 IMG_0290
Изключително важно. За да искаме да имаме добра и качествена реколта е необходимо да се правят няколко поливки през годината. За целта сме изградили капково напояване което е най-ефективния метод за напояване на трайни насаждения.

– Косене.

Необходимо е косене на тревата около лешниците, особено в първите години от тяхното отглеждане. грижи за градината
Думата лешник има персийски произход и означава плод с твърда черупка. Данни за използването на плода на този вид като храна за човека датират от дълбока древност. Лешникът е разпространен в Европа и Америка заради високите хранителни, вкусови и лечебни качества на плодовете. От тях се приготовляват голям брой скъпи специалитети, които имат специфичен, фин лешников аромат и вкус. начало.Високото съдържанието на лешниково масло в ядката съперничи на зехтина. За някои сортове то достига 80 % и в това отношение превъзхожда редица маслодайни растения – сусам (53,9 %), фъстъци (50,5 %), маслина (39,45 %) и други. Важна съставка в лешниковите ядки са белтъчните вещества. В отглежданите у нас сортове тяхното съдържание е от 19,43 до 26,10 %. Установено е, че белтъчната молекула съдържа девет незаменими аминокиселини, от които в най-големи количества са аргининът, лизинът, лейцинът и други. Албуминът, който се съдържа в лешниковите ядки, осигурява бързо възстановяване на силите на организма, а въглехидратите подобряват температурния му енергиен баланс.
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.
error: Content is protected !!