Продукция

За да се стигне до крайният продукт, ядката на лешника, се преминава през няколко фази на обработка.

– Узряване на лешника и събаряне от храста.

Screenshot from 2016-08-26 13-35-26 Screenshot from 2016-08-26 13-34-51

– Събиране на узрелите плодове от земята.

Screenshot from 2016-08-26 13-36-34 Screenshot from 2016-08-26 13-37-41 Screenshot from 2016-08-26 13-38-18 Screenshot from 2016-08-26 13-39-03

– Изчистване на зелената обвивка на лешника.

Screenshot from 2016-08-26 13-40-28 Screenshot from 2016-08-26 13-41-00 Screenshot from 2016-08-26 13-41-59 Screenshot from 2016-08-26 13-43-31

– Сушене.

img_1312 img_1308 img_1302

– Сортиране.

img_1352 img_1356 img_1365

– Чупене.

img_1376 img_1379 img_1381

– Веене.

– Финно почистване.

– Опаковане.

img_1431 img_1435 img_1440

Продукция Думата лешник има персийски произход и означава плод с твърда черупка. Данни за използването на плода на този вид като храна за човека датират от дълбока древност. Лешникът е разпространен в Европа и Америка заради високите хранителни, вкусови и лечебни качества на плодовете. От тях се приготовляват голям брой скъпи специалитети, които имат специфичен, фин лешников аромат и вкус. начало.Високото съдържанието на лешниково масло в ядката съперничи на зехтина. За някои сортове то достига 80 % и в това отношение превъзхожда редица маслодайни растения – сусам (53,9 %), фъстъци (50,5 %), маслина (39,45 %) и други. Важна съставка в лешниковите ядки са белтъчните вещества. В отглежданите у нас сортове тяхното съдържание е от 19,43 до 26,10 %. Установено е, че белтъчната молекула съдържа девет незаменими аминокиселини, от които в най-големи количества са аргининът, лизинът, лейцинът и други. Албуминът, който се съдържа в лешниковите ядки, осигурява бързо възстановяване на силите на организма, а въглехидратите подобряват температурния му енергиен баланс.
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.
error: Content is protected !!