Рецепти

Печенето на лешници също си има тънък момент. Можете да си ги подготвите у дома. Не е сложно и няма как да объркате рецептата, затова ако Gotvachсмятате, че това ще ви бъде интересно, проследете как да си ги направите.
Рецепта 1:
Печете на около 160–180 градуса за 10-12 минути. На всеки няколко минути проверявайте ядките и ги разбърквайте. След като са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да поизстинат. В случай, че не искате да добавяте сол, просто ги изпичате. А след като са готови слагате ядките между две кърпи и потърквате леко – по този начин съвсем лесно ще изпадат люспите от лешниците.
Рецепта 2:
Ако искате, може да ги приготвите и в микровълнова печка. Половин килограм лешници се пече за 3 минути и е от особено значение да ги разбърквате на всяка минута.
Рецепта 3:
Друг начин е, също както при бадеми, да разбиете белтък и да ги оваляте и в него. Така ще станат по-хрупкави.
Рецепта 4:
Кипнете повечко вода в тенджера и сипете 2 с.л. сода бикарбонат. Пуснете вътре лешниците и бъркайте. След кратко ще видите как люспите им започват да се отлепват. Измийте лешниците в гевгир под течаща вода, като ги търкате с ръце, за да паднат и останалите люспи. Обелените вече лешници леко се подсушават с кухненска хартия. Сипват се в тава и се посоляват. Пъхат се в загряна на 150-160 градуса фурна и се пекат за около 10 минути или малко повече, като се разбъркват често и накрая се опитват на вкус. Рецепти
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.
error: Content is protected !!